Een impressie van gebruik van het Transformatiespel

Verslag door Joke Oranje van de training “Een nieuwe start/ stap in mijn leven” gegeven in 2005 door Helena Imminga-Berends met het Transformatiespel

Zelfs de meest nuchtere en praktische mensen komen weleens in de situatie dat ze het even niet meer weten. Er moeten dingen veranderen, maar je weet niet goed waar te beginnen. Je vertrouwt op je eigen intuïtie, maar je wilt toch ook weleens met iemand anders overleggen, soms met iemand die niets te maken heeft met jouw pijn of jouw ambities en beperkingen.

Nou ja, ik was in zo’n situatie. Van collega’s kreeg ik een uitnodiging om mee te doen aan het transformatie-spel. Een hele dag met drie andere mensen een spel doen waarin je geholpen wordt je eigen beslissingen eens goed van alle kanten te bekijken. Ik wist zeker dat het geen zwaarmoedige, ernstige toestand zou worden en ik houd wel van spelletjes, dat geeft een beetje structuur. Dus ik gunde me die luxe en zei “ja”.

Het werd een feestelijke dag, boven verwachting! Het spel en de begeleiders zorgden ervoor dat ik veel positieve hints naar me toe kreeg… Ik had niet beseft dat ik zo onrustig en bezorgd rondgelopen had en de positieve energie deed me blijkbaar goed: ik voelde me rustiger en eigenlijk gewoon welkom in de wereld. Ik kreeg er extra energie van, die ik nog dagen lang bleef voelen. Dat helpt me enorm om zelf mijn problemen in perspectief te zien en te weten wat ik moet doen. En voor wat ik het niet weet heb ik geduld en zelfvertrouwen om het uit te zoeken.

Het transformatiespel is een zogenaamd bordspel voor vier mensen. Ieder persoon heeft haar eigen “ganzenbord”. Door met dobbelstenen te gooien kom je op vakken terecht waar je iets mee moet doen: belemmeringen onder ogen zien, je een wonder voorstellen, inzicht verzamelen, feedback krijgen, iets doen voor de groep.

De begeleiders zijn belangrijk. Ze helpen je aan het begin om een persoonlijke focus te bepalen voor het spel van die dag. Wat wil je leren, wat is je vraag, wat wil je bereiken? Ze bewaken een open sfeer en ze leggen uit wat je moet doen. Ze houden de tijd in de gaten en houden bij welke kaarten/opdrachten je hebt gekregen. En soms helpen ze je over een hobbel heen als je aarzelt bij een opdracht. Trouwens, dat laatste doen je medespelers ook. Af en toe komen de emoties los; je zit hier tenslotte niet voor niks. Maar dat gebeurt eigenlijk bij iedereen, dus het geeft niet. Niemand bleef lang hangen in verdriet of pijn, want het spel ging dóór en was ook nog een beetje spannend, want je moest je volgende niveau halen. En het sprak vanzelf dat je niet “alles” hoefde op te lossen of aan te pakken, alléén datgene wat je gekozen had als doel voor de dag.

Het is een spel, dus het werkt met de toeval van het gooien van dobbelstenen en het pakken van kaarten die blind geschud zijn. Sommige mensen geloven dat het toeval niet bestaat of dat toeval de weg is waardoor zachte krachten bij ons binnenkomen. Maar voor mij geeft toeval een zekere onafhankelijkheid tegenover adviseurs en goedbedoelende mensen die denken van alles over mij te weten, met name oplossingen voor problemen die ik nog niet eens goed uitgelegd heb. Ik ben daar een beetje allergisch voor, en dus vind ik het prettig om met toeval te spelen.

Het spel heeft een psychologische en spirituele lading: er worden woorden gebruikt zoals engelen, pijn, inzicht en wonderen. Ik vond het gemakkelijk te accepteren, want het sloeg heel concreet op mijn leven en mijn beslissingen, en drong ons niet in een zweverige sfeer.

Later vertelde de begeleiders dat ze het ook vaak in organisaties gebruiken bij veranderingsprocessen. Elementen in de verandering worden gebruikt als thema voor de dag, en daar wordt het spel voor ingezet, telkens in groepen van vier mensen. Ik kan me als organisatieadviseur echt voorstellen dat het een krachtig instrument is om mensen geleidelijk maar duurzaam over weerstanden heen te helpen en om hun positieve energie op te roepen en te richten op een gezamenlijk streven. Iedere organisatie die de creativiteit en geestelijke gezondheid van de medewerkers nodig heeft om te kunnen voortbestaan, zal veel baat hebben bij dit spel.

Hartelijk aanbevolen!  Joke Oranje

Laat een reactie achter