Succesvolle en excellente vrouwenprojecten

Helena Imminga-Berends is actief in de International Circle Noord Nederland van de VVAO (vereniging van vrouwen met hogere opleiding).

In 2018 organiseerde de Circle een bijeenkomst over succesvolle en excellente vrouwenprojecten, in ontwikkelingslanden en in eigen regio (Groningen, Friesland en Drenthe.

De dag werd voorgezeten door mw Oetra Gopal, wethouder gemeente Tynaarlo.

Spreeksters waren:

Prof Joy Clancy sprak over ENERGIA projecten (vrouwen en energie in ontwikkelingslanden). Marloes de Bie van  BIBIT sprak over vrouwen en armoede in Groningen en Alice Thijs van Jasmijn, intercultureel centrum voor vrouwen in Groningen.

Een videoverslag van de bijeenkomst werd gemaakt door Spinlink.

Deze bijeenkomst lag in het verlengde van eerdere activiteiten van de International Circle: de regio dag in 2014 over de V.N. Sustainable Development Goals, een bijeenkomst met de vereniging van vrouwelijke artsen over vrouwenhandel en prostitutie in Groningen, een lezing over arbeidsmarktbeleid en vrouwen (met Prof Dr. Anneke van Doorne), een training voor meer vrouwen in bestuursfuncties, en er is een start gemaakt in Assen voor meer samenwerking met vluchtelingen organisaties.

Eerder organiseerde Helena een excursie naar Brussel voor VVAO leden.