Video over mensen en natuur

En golfer in zijn stukje natuur

Helena (Imminga) Berends liet een video maken door het bureau Booij en van Bruggen (en filmer Simon van Melick) over wat mensen zoal doen in de natuur.

Deze video, “Mijn stukje Natuur”, duurt 15 minuten en geeft een gezicht en een stem aan allerlei mensen, jong en oud, man of vrouw, die iets doen in de natuur: wonen, werken, recreëren. We zien en we horen…

Ik ben tevreden op mijn volkstuin

Ik ben heel tevreden met mijn volkstuin

een volkstuinierder, joggers, vissers, wandelaars, fietsers, honden uitlaters, kinderen, bejaarden, een motorrijder, zwemmers, een golfer, ruiters, een fotograaf, vogelaars, een schoolklas, zonaanbidders, woonwagenbewoners,  bezoekers van een stadspark, een kite surfer, etc.,

Men kan deze video gebruiken op workshops, bestuurs-vergaderingen, lessen en lezingen voor het losmaken van een discussie over natuur. En dan met name over een brede en democratische kijk op natuur! Natuur is er niet alleen voor de natuur zelf, maar ook voor mensen om er in te recreëren, te wonen en in te werken, zonder dat de natuur er slechter van hoeft te worden.

Helena faciliteert de discussie, gebruikmakend van de TOP methode (Techniques of Participation) en de ORID methode

De video was en bijproduct van een onderzoek van Helena Immiga-Berends voor Alterra naar wat mensen willen en zoal doen in de natuur. Zie de pagina over dit onderzoek.

Laat een reactie achter