Wat doet Regenboog Advies?

Lezing Helena Berends- Parks on the Move Conference

Regenboog Advies begon vijftien jaar geleden als een bureau dat onderzoek doet naar de socio-economische waarde van natuur, iets dat toen erg nieuw was. We brachten natuurbehoud en economische baten met elkaar in verband en niet als tegenpolen. Dat doen we nog steeds! Meer

Helena Imminga-Berends, de oprichtster van Regenboog Advies, is drs ecnometrie en master Human Ecology.

Met een operationeel concept en methoden voor het meten van duurzaamheid, laten we zien dat de drie aspecten van duurzaamheid echt samen gaan: behoud van natuur, economische haalbaarheid en sociale wenselijkheid. We doen dat voor gebieden, regio’s en landen. We deden onderzoek in de Betuwe, op de Veluwe, in de Achterhoek en in de Kempen, in de Pantanal (Brazilie), in Vlaanderen (Uitkerksepolder) en zie bijvoorbeeld het werk voor Europe Aid.

In de loop der tijd is het bureau en het werk uitgebreid naar twee andere terreinen: cursussen/trainingen geven (meer...) en spellen/ evenementen (meer..) omdat veranderingen niet alleen met onderzoek bereikt worden.

Deelnemers training in Brussel

Vanwege de internationale achtergrond van Helena, werden we ook meer betrokken bij trainingen in het buitenland (België, Spanje, Frankrijk en Marroko) en bij veel internationale projecten.

Helena betrok veel experts van verschillende disciplines bij het werk van Regenboog Advies.

Onze producten zijn dus:

– Onderzoek, advies en trainingen over de economische waarde van natuurprojecten.

Enquête rond beleving van gebieden

– Les geven en presentaties geven over milieu en ontwikkelingssamenwerking.

– Trainingen in interculturele communicatie.

– Het ontwikkelen, organiseren en begeleiden van spellen en evenementen zoals een budgetspel en tuinwedstrijden.

Laat een reactie achter