Vrouwelijke ondernemers op het platteland

Regenboog Advies was blij en trots om in 2007 een grote opdracht te winnen van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid om een onderzoek te doen naar vrouwelijke ondernemers op het platteland. Door middel van diepte interviews, statistieken en regionale bijeenkomsten brachten wij deze innovatieve onderneemsters in beeld en gaven wij ze een duidelijker stem. Helena (Imminga) Berends, Marian Stegink, Marco de Jong, Marianne van Mansom e.a. werkten samen. 

De sectoren waarin de vrouwelijke ondernemers werken

We onderzochten:

* Wat doen de platteland onderneemsters, in welke sectoren en welke nieuwe initiatieven zijn er? Dat waren bijzondere dingen zoals een B&B in een hooiberg, beheer van een kudde (voor een natuurorganisatie), massage voor paarden, maar natuurlijk ook verkoop van landbouwproducten, etc.

Tineke van Dalfsen en haar Eben Haezer B&B in een hooiberg

Mieke Boswerger van Beautyboerderij De Kroesweffer

* Wat gaat goed en waarom (succesfactoren en van wie ze steun kregen)

* Welke belemmeringen ondervinden ze op hun weg naar zelfstandigheid, bijvoorbeeld rond advies, financiën, overheidsregels, etc.

* Hun wensen

Naast dipte interviews werden er meerdere regionale dagen georganiseerd waarbij de onderneemsters en organisaties elkaar konden ontmoeten. Daar kwamen wensen en suggesties voor verbeteringen naar voren.

Uitnodiging Bijeenkomst in Spier

Download het Onderzoek Vrouwelijke ondernemers op het platteland

Laat een reactie achter