Workshops vrouwen en economie

Twee deelneemsters

Regenboog Advies geeft workshops en cursussen voor vrouwen over ondernemerschap, economie en geld.

Helena Imminga-Berends studeerde econometrie (wiskundige economie) en deed een groot onderzoek naar vrouwelijke ondernemers op het platteland. Ze doet al onderzoek naar Vrouw en Werk sinds haar studententijd. Zie haar literatuurlijst onderaan haar CV.

Discussie aan kleine tafels

Daarom geeft ze veel lezingen en workshops voor vrouwen.  Zie bijvoorbeeld  Ik en mijn Bedrijf. Voor de Bibliotheek in Beilen gaf ze een cursus voor herintreedsters rond “Maak werk van je droom”.

Voor ENOVA, het emancipatiebureau in Drenthe gaf ze de volgende cursussen:

Start je eigen bedrijf
Inhoud: Maak van je wens werkelijkheid, maar eerst: Wat moet je weten eer je kunt beginnen? Wat zijn de risico’s en mogelijkheden van het vrije ondernemerschap?

Onderwerpen die aan de orde komen: Bedrijfsvormen, BTW en andere administratieve verplichtingen, elementen van een bedrijfsplan zoals wat is je product, hoeveel gaat het kosten, wie zijn je klanten, wie zijn de concurrenten?

Workshop omgaan met geld
Inhoud: Een verkenning en verdieping van ervaringen, gevoelens en kennis over geld. Geld kan zowel een positieve kracht zijn als een negatieve invloed hebben op je leven. Wat is voor jou te weinig, teveel, genoeg?

Onderwerpen die aan de orde komen:
– Wensen, mogelijkheden, schulden, armoede, koopverslaving, jaloezie etc.
– De negatieve en positieve kanten van geld.
– Concrete uitwerking naar levenssferen zoals wonen, reizen, kleding, cadeaus etc

Budgetspel

Luiza Figueira en het Budgetspel

Helena gebruikt ook haar eigen Budgetspel voor bijeenkomsten met ZZP’ers (zelfstandigen zonder personeel) en met andere vrouwelijke ondernemers. Het werd ook  gedemonstreerd voor het Gemeentelijk Krediet Bank in Assen als hulp voor mensen met schulden.

Het is een spannend en realistisch spel! Leer een begroting maken en ervaar hoe fijn het is om genoeg geld te hebben en hoe erg het is als schulden uit de hand lopen.

Onderwerpen die aan de orde komen:
– Onderdelen van een begroting.
– Mee- en tegenvallers.
– Strategieën om daarmee om te gaan.

Het budgetspel is ook te koop. Vraag informatie bij “contact”.

Laat een reactie achter